Het Streekarchief zoekt vrijwilligers!

We zijn op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met het in een database invoeren van informatie uit de burgerlijke standregisters en doop-, trouw- en begraafboeken. Deze gegevens kunnen dan via de website van het Streekarchief beschikbaar worden gesteld voor iedereen die op zoek is naar voorouders of informatie over bepaalde personen.

Welk project past bij u?

  • Heeft u ervaring met het lezen van oude handschriften? Dan kunt u helpen met het invoeren van gegevens uit de doop-, trouw- en begraafboeken. De oudste boeken dateren uit het einde van de zestiende eeuw.
  • Heeft u weinig ervaring met het lezen van oudere handschriften? Dan kunt u helpen met het invoeren van gegevens uit de burgerlijke standregisters. Deze registers lopen van 1811 tot nu. In verband met de openbaarheid zijn de nieuwste registers die het Streekarchief in bezit heeft van 1967.

Bent u geïnteresseerd in een bepaalde plaats? U kunt uw voorkeur voor het invoeren van informatie uit deze plaats aangeven.

Wat verwachten we van u?

 -  Computervaardig en een eigen PC

 -  Affiniteit met genealogie en/of geschiedenis

 -  Minimaal één dagdeel per week beschikbaar

Wat kunt u van ons verwachten?

 -  Persoonlijke begeleiding

 -  Vrijwilligersbijeenkomsten

 -  Waardering!

Heeft u interesse of wilt u hier iets over vragen? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 0416-661901 en vraag naar Meike Geerlings.