5 sep t/m 31 dec - Expositie Van Emmikhoven tot Altena

In aanloop naar ‘één gemeente Altena’ houden Erfgoed Altena en de Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. in samenwerking met Streekarchief Langstraat Heusden Altena vanaf september 2018 de expositie 'Van Emmikhoven tot Altena'.

ExpoEmmikhovenAltena Een blik op de expositie (Foto Erfgoed Altena)

De expositie is in september te zien op Kasteel Dussen en daarna in de gemeentehuizen in Woudrichem, Aalburg en Werkendam. De expositie Van Emmikhoven tot Altena brengt de geschiedenis van de 14 voormalige gemeenten in het Land van Heusden en Altena in beeld. Van Emmikhoven, de eerste gemeente die al in de 19e eeuw heringedeeld werd, tot Altena, de laatste gemeente die straks gevormd wordt per 1 januari 2019.

Behalve informatiepanelen over iedere afzonderlijke gemeente, toont de expositie ook trouwfoto’s en voorwerpen die het logo of wapen van voormalige gemeenten dragen. Ook worden stoelen uit enkele voormalige gemeenten in de voormalige collegekamer op Kasteel Dussen samengebracht. Op Kasteel Dussen is de expositie te zien op 9 september (Open Monumentendag) en daarna op 16, 23 en 30 september. In ieder gemeente huis wordt tevens een film/foto avond gehouden: op 3 oktober in de Werf in Woudrichem, op 6 november op het gemeentehuis in Aalburg en op 6 december op het gemeentehuis in Werkendam.

De tentoonstelling is van 27 november t/m 14 december te zien in het gemeentehuis van Werkendam, Raadhuisplein 1, tijdens de reguliere openingstijden.